lgt
Maandag 20 juni 2005 werd in het Mauritshuis in Willemstad door de Nederlandse afdeling van ‘Best Buddies’ voor het eerst een landelijke bijeenkomst georganiseerd. Door de Amerikaanse oprichter en voorzitter Anthony Kennedy Shriver, verwant aan de Kennedy-clan, werd de Nederlandse poot van die internationale organisatie van vriendschapsprogramma’s in Willemstad in werking gesteld.

Anthony K. Shriver, achterneef van John F. Kennedy, kreeg bij deze gelegenheid het ere-Poorterschap van Willemstad aangeboden.

Sinds 31 mei 2005 bestaat de Nederlandse afdeling al in feite, met een bureau in Middelharnis en een betaalde coördinator. Ze is al actief op zes plaatsen op de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden en in de Hoeksche Waard, en wil haar vriendschapsprogramma’s nu landelijk uitbouwen.

‘Best Buddies’ is in 1989 in de VS begonnen. Shriver - de Kennedy-familie kent zelf ook een lid met een verstandelijke handicap - realiseerde zich volgens de Nederlandse coördinator dat zulke mensen de mogelijkheid missen om sociale relaties met anderen aan te gaan.